Osteodier.be - osteopathie voor honden en paarden ...

Werkwijze

 

Eerst wordt geluisterd naar de klachten van het dier. Daarna volgt een volledig osteopatisch onderzoek, dit wil zeggen dat spier en ligamenteuze spanningen worden opgespoord, warmte, de mobiliteit wordt getest en de organen worden onderzocht.  Dan wordt het dier behandeld met manuele technieken, deze zijn aangenaam voor hen. 

 

Heel het lichaam wordt onder handen genomen, niet enkel het pijnlijke lichaamsdeel of de klacht.  De meeste laten dit heel goed toe en gaan zich tijdens de behandeling ontspannen.  De behandeling wordt afgestemd op de resultaten van het onderzoek.  We gaan de oorzaak van het probleem aanpakken en niet enkel de symptomen, zoals bij inspuitingen.  Hierdoor duurt het resultaat wel wat langer, het lichaam heeft tijd nodig om te recupereren en om zijn evenwicht terug te winnen.

 

Na de behandeling is rust aangewezen zodat het lichaam tijd krijgt om te herstellen, liefst 3 – 7 dagen afhankelijk van de ernst.  Paarden hebben het beste baat bij weide rust, nadien training rustig opbouwen, beginnend bij voorwaarts neerwaarts rijden.  Een hond kan na de behandeling suf/moe zijn, dit kan een tijdje duren.  Dit komt door de impulsen die het lichaam krijgt tijdens de behandeling.  Geef u hond de tijd om dit te verwerken, ze mogen natuurlijk wel uitgelaten worden maar niet onmiddellijk gaan sporten.

 

In de meeste gevallen volstaat 1 behandeling, bij ernstige klachten kan een tweede consult aangewezen zijn, dit wordt met de eigenaar besproken.
De beste onderzoeken kunnen gebeuren als het dier droog is dus niet nat van de regen of van het zweten.

 

 

PRIJS

 

Een onderzoek en behandeling voor een hond kost 50 euro en een paard  60 euro (of hond op verplaatsing).

 

Honden komen normaal gesproken tot bij de therapeut thuis, met uitzondering van ernstige klachten waardoor het vervoeren moeilijk en nadelig is.
Paarden worden het best in hun vertrouwde omgeving behandeld, in de stal, wei, …

 

Verplaatsingskosten worden bepaald na adresgegevens.

Indien meerdere paarden op 1 plaats behandeld worden, wordt er maar 1 keer een verplaatsingskost aangerekend.